Retraite Holten 9-12 maart 2020

De ontmoeting met het leven is vaak een afwisseling van er soepel door heen glijden en lichte tot stevige botsingen. Gebeurtenissen, relaties en werk kunnen aanleiding geven tot vragen, tot langdurige onrust en zelfs tot heftige emoties. Existentiële vragen over wie je bent of over wat een zinvol leven is kunnen je flink bezighouden en zelfs sporen achterlaten in je dagelijkse beleving van wat er is. Je ervaart de dag anders als je je licht voelt, of zwaar. 

Wegkijken of verdoven door gemaakte vrolijkheid, volle agenda’s of zelfs drank of een innige relatie met FB, TV en mobiel kunnen tijdelijk verlichting geven, maar geven geen duurzame oplossingen.  Er wordt immers niets doorzien of opgelost.  Ook de apotheker kan niet helpen. Het is aan jou en alleen aan jou om te leven wie je wilt zijn. En in het moment vindt je het enige leven wat er is. Gisteren is een herinnering in het nu en morgen is een verhaal in het nu. Er is alleen maar nu.

Waarom deze retraite?

Deze midweek zal je helpen meer in het nu te kunnen zijn. Met het doorzien van patronen zullen gedachten je minder uit het nu kunnen halen. En we onderzoeken ook de belangrijkheid van je gedachten. Ze dikken vaak zaken aan door angst en verlangen en ze zijn zelden waar. Ze komen gewoon op omdat er iets aan staat, wat ook best uit kan. Zie het als een proces van ontmaskeren, waardoor ze minder dominant worden en naar de achtergrond verdwijnen.

Kan dat niet met een paar mooie workshops, Satsang’s, een goed boek?

Een aantal dagen aaneengeschakeld met gelijkgestemde mensen zijn, in een veilige omgeving, omringd door natuur en rust geeft toegang tot het gebied voorbij het denken en begrijpen. Een gebied waar werkelijke transformatie kan plaatsvinden, zonder dat de dagelijkse patronen hun kans grijpen om de regie weer terug te pakken. 

De retraite geeft ruimte aan;

  • duurzame vertraging, de beweging van sneller naar dieper
  • een meerdaagse pauze van de dagelijkse patronen
  • het ervaren van rust en natuur
  • inzicht krijgen in generieke en persoonlijke programma’s
  • detox voor een gezonde mind in een gezond lichaam
  • onderzoek wie ben ik en waarom?
  • persoonlijke ontwikkeling, een goed gesprek met jezelf   

Er is voor al deze motieven aandacht en ruimte en je kunt uit de fruitmand halen waar jij behoefte aan hebt. Je bent vijf dagen weg uit je dagelijkse routine en daarmee meer beschikbaar voor nieuwe informatie en ervaringen. En dat tegen de achtergrond van natuur en stilte. Er zijn dagelijks sessies waar we spreken over dat wat in het leven speelt, waar je meer over wilt weten, waar je misschien wel grip op wilt krijgen. De toelichtingen vinden hun oorsprong in een breed palet, van praktische psychologie en neurowetenschap tot Mindfulness en non-dualiteit. Door middel van de toelichting, de vragen en het delen kunnen patronen worden doorzien. We zoeken meer het inzicht dan het begrijpen. Meditaties en oefeningen, de stilte en de natuur geven inzicht en ruimte om diep door te dringen en hebben een helende werking. De groepsdynamiek zorgt voor her- en erkenning. Je bent niet alleen in dat waar jij antwoorden bij zoekt. Verlicht worden is een hele toer, maar je gaat zeker een stuk lichter naar huis. 🙂

Programma

Maandag 9 maart is er ontvangst en het inrichten van de kamers. ’s Middags een eerste sessie en kennismaking. Dinsdag, woensdag en donderdag hebben eenzelfde ritme. Voor het ontbijt een meditatie of oefening om de dag te beginnen. Dit is zeker niet verplicht, ga je liever even het bos in is dat ook prima. ’s Morgens een sessie en na de lunch een activiteit die kan bijdragen aan verdieping.  ’s Avonds is er nog een uurtje voor vragen en delen. Op donderdagmiddag sluiten we ’s middags af met een afrondende bijeenkomst.

Rond de activiteiten en ontbijt, lunch en diner is ruimte voor eigen tijdsbesteding. 

De dagelijkse sessies worden verzorgd door Rob Weteling.  

Lunch en diner worden verzorgd door Lizz Harms van doelloosgelukkig.nl

Locatie

We verblijven in een prachtige accommodatie in het oosten van Nederland, midden in de natuur van de Holterberg. Het is er stil, het enige geluid komt van de natuur. Je treft er een sfeer van schoonheid, lichtheid, ruimte en rust. Je kunt op het terrein parkeren. Op verzoek kun je opgehaald worden van het nabijgelegen station. Alle ruimtes bevinden zich in het hoofdhuis en de overwegend tweepersoons slaapkamers vindt je in het geschakelde achterhuis.   

De kosten bedragen € 450,= all-in. Je kunt je opgeven door een berichtje aan  rob@zijnproeverij.nl. Als je het financieel niet kunt dragen is er een apart tarief en een mogelijkheid van gespreide betaling. Tijdig aanmelden is van belang voor de reservering van het huis en andere logistiek en natuurlijk voor de eerste aanmelders. Dus als je wilt komen, graag zo spoedig mogelijk aanmelden. 

Aantal deelnemers 10 – 15 . Het minimum voor deze week is 10 deelnemers. 

Contact opnemen als er nog vragen zijn kan altijd.

Informatie:  Rob Weteling  –  rob@zijnproeverij.nl –  06 53 316 254

Enkele impressies

Prachtige omgeving. Het gebouw ligt tegen de Holterberg. 

Sessieruimte (kussentje of stoel naar keuze) 

direct naast sessieruimte een zitje met uitzicht op Holterberg

grote ruimte voor oefeningen, meditatie, spel

steeds in contact met de natuur

grote ruimte met 2 tafels voor div doeleinden