ZP coaching

De activiteiten van de ZijnProeverij verwijzen naar het ont-dekken van wie je werkelijk bent. Je hoort in spirituele kring vaak dat je alles wat je zoekt al bent. We ervaren dat echter niet zo en we zijn dus op zoek naar geluk, naar vrede, naar rust. Naast de activiteiten zoals het SatsangCafé, workshops en retraites is er de mogelijkheid van een persoonlijk pad.

Dat zoeken naar wat je al bent is een paradox waar je mind een belangrijke rol in speelt. Ego en allerlei vormen van controle zijn geweldig voor een functioneel proces zoals boodschappen doen of werk. Hierbij wordt toegepast wat is geleerd en daar kunnen we de mooiste dingen mee doen. Het ego leert je echter ook dat je het wel erg goed moet doen in deze wereld om van gehouden te worden, om er te mogen zijn, kortom om te overleven. Het gevolg is angst dat je iets verkeerd doet en dat meet je af aan het bedenken wat de ander van jou en je acties vindt. Er kan zelfs een basisgevoel groeien dat je niet goed genoeg bent en dan ben je dus altijd bezig met het beter te doen. Een gevoel wat nooit bevredigd wordt. Het is nooit goed genoeg omdat de angst de lat steeds hoger legt.

Dat dit geen waarheid is verliezen we uit het oog omdat overtuigingen aanvoelen als waarheid. Als we ‘denken’ dat er problemen zijn, dan zijn ze er dus ook. We hebben de neiging onze gedachten te geloven en hebben niet goed door dat gedachten niet meer zijn dan het geluid van onze programmaties, een echo uit het verleden. Om nu met datzelfde denken je eigen gedachten te ontmantelen is als een mes wat probeert zichzelf te snijden. Het doorbreken van de cirkel vraagt impulsen van buiten dat denken. Dat wat je werkelijk bent is een mooie bron, maar zodra deze wijsheid zich laat zien heeft de mind daar wel weer een mening over en verval je makkelijk in oude denkpatronen.

Non-dualiteit coaching is erop gericht jou te helpen weer naar de wijze in jouzelf te kunnen luisteren. De coach helpt om tegenwicht te bieden aan de weerstand die je mind, goed bedoeld en vanuit overleving, nu eenmaal levert als je neigt je gedachten te gaan doorzien. De bron, de wijsheid is in jou, het her-openen doen we samen. Door vragen, door onderzoek, door ont-manteling. Het verzamelwoord is inzicht.

Hoe verder? We spreken af en pakken het daar op. Je legt je niet vast op aantallen sessies. In het eerste gesprek staat kennismaken en het helder maken van jouw vraag voorop. Ik kan je aangeven waar we aan gaan werken en we belopen het pad zolang het voor beiden goed voelt.

Voel je vrij informatie te vragen en stuur een berichtje naar rob@zijnproeverij.nl. Ik kan je schriftelijk antwoorden of even bellen of we kunnen skypen. Uiteraard volledig vrijblijvend.